Dagens outfit!

Ja, alltså det här med dagens outfit är ju inte riktigt min grejj, men idag när jag kom hem till mamma och pappa så testade jag pappas nya fjällduk och härmed gör jag mitt första försök med en outfit. Om man inte vet vad en fjällduk är så kan man googla :)
Det som är bra med en fjällduk är att man kan gömma sig i den och ändå vara varm. Man kan använda den som ett täcke eller som en sovsäck eller kanske bara som en cape. Valmöjligheterna är stora och jag kan väl erkänna att jag ser vissa likheter mellan de japanska adoptivpäronen och en viss religös klädedräkt. Men vad vet jag? :)

På bilderna ser ni fjällduken Jerven.

Tändstickor!

Egentligen borde jag stoppa in tändstickor som stöttor åt mina ögonlock, för jag är så grymt trött, men jag kände att jag var tvungen att gå igenom dagens bilder. Eller tvungen och tvungen, jag kunde liksom inte låta bli! :)
Idag har vi varit på lille Elis dop. Jag har fått den stora äran att vara Elis gudmor och jag är så oerhört glad att jag blev tillfrågad. :) Dopet var jättefint och maten och tårtan var jättegod. Den enda som skrek i kyrkan var Elsa. Elis var tyst även om han blev blöt i håret. Elsa ville nog vara med mig framme vid altaret eller nått, men hon fick så snällt vara hos PapaBear under dopet.


Elis fick en Brio-bil och en egentillverkad doptavla av oss. Björn tyckte att det var fula färger, men jag gav den ändå. :)
Får man börja använda långkallingar nu?

När jag var i tonåren så använde jag i princip aldrig långkallingar, de rymdes liksom inte i mina vanliga byxor utan att det blev knövligt, dessutom frös jag sällan. Nu sitter jag här 10 år senare, med betyligt mer fyllning på kroppen och fryser, jag har dessutom inte lika tajta byxor! Visserligen är det ju kallt ute, men jag tycker nog inte att 22 grader inomhus räknas som kallt. Ändå tycker kroppen tydligen att jag ska frysa och då är det bara att slänga på sig ett par långkallingar, en munktröja och ett par tjocksockar så slipper man sätta igång värmen i huset!

Pengar är en så tråkig sak. Kul är de när de får ligga på ett konto och gotta till sig. Tråkigt är det när man ska betala räkningar. Tråkigt är det också när jag får ett sms från Försäkringskassan som meddelar att de ska betala ut 2091 spänn på mitt konto? 2091 kronor för 22 ansökta föräldradagar? 95 kronor om dagen! Hej hej!  Jag ringde förstås till försäkringkassan och hörde vad de sa om saken. De tyckte också att det var lite "konstigt" och de skulle minsann skicka det vidare till någon som skulle kunna kolla på ärendet. Senast 48 timmar skulle det ta att hantera ärendet, men hon jag pratade med visste inte vad som hade gått snett eller hur lång tid det skulle kunna ta för mig att få resterande pengar. Näe det var ju inte alls säkert att jag skulle kunna få mina pengar den här månaden? Tjohooo, vad glad man blir! Nu måste jag ju börja baka limpor själv med bark från sembratallen som står på gården och plantera potatis i stövlarna som jag aldrig använder så att jag kan utfodra min familj! ;P

Nåväl nåväl, vi klarar oss säkert. Jag ska testa att inte oroa mig det minsta över det ekonomiska och köra med "det löser sig"-tänket. För det verkar ju funka på så många andra, så varför skulle det inte funka för mig? :)