Meh! Jag är dålig på att vara hemma ensam!

Ja, alltså jag har ju Elsa, men hon sover för tillfället. Det är inte alls kul att vara hemma ensam. Dels är jag ju lite mörkrädd och så saknar jag ju min kära PapaBear. Egentligen borde jag gå och låsa dörren... Och så var dörren låst!
Ikväll har jag varit hos morsfars i Hortlax. Jag försökte mig på att börja sy lite kläder till Elsa, men det slutade i svordomar och frustration. Det var därför jag begav mig till Hortlax. För att låna morsans symaskin. Den hade strechsöm. Det har inte våran symaskin. Symaskinen  jag har hör för övrigt hemma på ett museum. Ingen borde behöva sy kläder på en sån symaskin. Den bara krånglar och krånglar.
Den symaskinen jag trånar efter känns mer och mer nödvändig. Och jag trånar inte efter någon dyr maskin. Näe, en helt vanlig symaskin, utan en massa datorinställningar. (Nog för att det hade varit trevligt, men min plånbok tänker åt mig ibland). Ungefär 3000 kronor kostar en helt ny maskin. Och då kan den sy igenom 6 lager jeanstyg enligt symaskinsaffärstanten. Jag hoppas hon talar sanning. Det är nämligen det argumentet som gjort PapaBear intresserad av att köpa maskinen.

Nä, PapaBear kom hem snart!

Elsas första brev!

Idag fick Elsa sitt första brev. Det var från hennes polare Elma i Stockholm. Mycket fin teckning!Förutom att Elsa har fått sitt första brev så har vi varit på promenad idag. Vi gick till Familjens Hus och lekte med Elton och Monica. Vi käkade mat där och sedan traskade vi en sväng på stan. Vid Kvartersbageriet stannade vi till och köpte med oss lite semlor. Sen gick vi förbi hos Hanna och bjöd henne på lite fika på hennes rast.
Vi har fått massor med motion och frisk luft. Grymt härligt att ha någon att gå med också! :P

På vägen till stan hittade vi en kråka. (För visst är det väl en kråka?) Kråkan kunde inte flyga. Det var lite synd om den. Monica matade den med Eltons mat. Det gillade kråkan. 
Hmm, det låter som att jag skriver en barnbok när jag i själva verket försöker beskriva min dag. Men, ibland är det så!


Vi fick även en ringsjal på posten som vi ska testa lite.
Nååväl, nu ska jag inte sitta framför datorn allt för länge. Björn ska vara borta hela veckan, så då måste jag försöka vara duktig och laga mat till mig själv. Jag är inte bra på att laga mat till bara mig, mest för att det är så tråkigt.

Min våg var inte trasig!

Yeay! Vågen var inte trasig, jag hade inte gått upp 6 kilo! ( Fast jag ska ändå försöka sluta dricka läsk.)
Idag har jag iaf köpt mig en ny vinterjacka och ett par nya täckbyxor. Det var på tiden. Jag har använt Björns kläder i flera år nu.  Och de sista riktigta utekläderna jag köpte var när jag gick i 5:an. Det var ju ett tag sen! :)
Det blev en Helly Hansenjacka i färgen "Blackberry" och ett par svarta täckbrallor.

Vi har varit i Skomanskälen och kikat på Sikforsrallyt. Det var inte så mycket folk. Tydligen var det någon slags skotertävling på Vallsberget. Var ju lite synd att det krockade. Men vi valde iaf att kika på rallyt istället.
Det var jättefint väder + att vi käkade hamburgare som var utegrillade. Muuums!


Björn och Wiffe hjälper en bil som råkade snurra lite på sniskan :P


Ikväll har vi varit förbi Nykan och grattat honom i efterskott. Vi har även sett på melodifestivalen även om vi kanske surrade mer än tittade. :)