RUL

Eftersom att jag är segast i världen eller helt enkelt inte har pallat att sitta framför datorn och bloggat så får det bli lite förskjutna inlägg.
 
Mår piss och blä och är sjukskriven 50% på grund av stress, oro, sammandragningar, illamående och foglossning. Yeay, hurra eller hur var det nu var? Hade även högt blodtryck förra veckan, men det har jag lyckats vila ned. :P
Jag är helt slut efter 4 timmars arbete och idag sov jag i 3 timmar innan jag hämtade hem Elsa från förskolan. Bättre att sova än att kräkas, definitivt!
 
Om vi då ska återgå till själva rubriken, RUL, eller rutinultraljudet om vi ska vara precisa. Jag var inte alls lika nervös som inför Elsas ultraljud. Mycket berodde det nog på att jag redan har fått se lillknoddisen ett par gånger innan och visste att det faktiskt var en bebis och ingen klump som låg där inne. Det var ju som "slutbesiktningen" på lillknoddisens hjärna och faktiskt så kunde man inte ens se att det hade varit någon vätskeansamling där överhuvudtaget. Allt såg bra ut och även denna lilla krabat var blyg och ville inte visa upp sig så mycket för oss. Så det blir en överaskning om det blir en Ailie-Jen eller om den blir en Alien.
Var svårt att få till en bra profilbild då lillknoddisen tryckte sig mot moderkakan och hela tiden vände bort ansiktet. :P Men här är iaf den lilla sparkande krabaten:
 
 
I övrigt så har jag halsbränna, känner av sparkarna och har som jag skrev tidigare en hel del sammandragningar.
Har passerat 50% av graviditeten och är nu i vecka 20+2 (vecka 21).
Nu är det typ bara hälften kvar!
Sitter även och funderar på hur jag ska söka ledigt inför själva nedkomsten. Med Elsa blev det ju så att jag sökte ledigt två veckor innan bf. Jag hann ju aldrig med det utan Elsa bestämde ju sig att komma ut aningens tidigare, så jag är lite rädd att det blir samma med den här knodden. Så då tänkte jag söka semester så att jag är ledig hela julen. Alternativt att jag tar föräldradagar även då. Vi får se :P

Slitig dag

Det känns att det är måndag i både kroppen och knoppen. Jag känner mig inte alls kry om man är tillåten att gnälla lite...Den här veckan är inte någon höjdare överhuvudtaget då Björn jobbar kväll och jag får ta hand om Elsa som inte alls har haft något trevligt humör. Hon totalvägrade att äta mat. Jag mutade med chokladpudding, för det var det jag åt så att jag inte skulle kräkas. Hon blev på lite bättre humör, men det gick förstås över. Sen kom Björn hem en sväng och gjorde en tårta till Elsa av mosad potatis och pariserkorv. Då åt hon och var nöjd.
Vi skulle sen se en film, Madagaskar 3. Men det slutade med att Elsa sprang till sitt rum fram och tillbaka och slog in presenter till mig. Hon är så snäll! :) Stängde av filmen och så spelade hon upp allt batteri på min telefon. Radioapan...:)
I vanliga fall hade jag försökt att leka med henne så att hon blev riktigt trött. Tyvärr är förutsättningarna aningens rubbade då jag knappt kan hålla mig vaken själv.
 
Nåväl, i morgon är det RUL och det är ju iaf något kul att se fram emot.
Försökte söva Elsa i våran säng, men hon ville sova i sin egen. Har renbäddat med prassliga mysiga lakan, så hon somnade efter en saga :P
 
 

Segare än kola

Jag tror att jag utnämner mig själv till en härligt seg kola. En såndär kola som fastnar i folks tänder och gör så att man får tandtroll. En jobbig men ändå bra Erika? Ehumehum.... Inte för att det är bra med tandtroll, men kola är ju ändå gott, right?!
Jag har knaprat piller nu under veckan för att få bukt med illamåendet och det börjar så smått att hjälpa. Vet inte om  det var så där smart av mig att sluta med  dom helt när jag kände att jag mådde bra och inte behövde dom. Fast samtidigt så känns det ju helstört att stoppa i sig en massa piller när man faktiskt inte behöver. Jag antar att jag fick ett par veckor med mindre illamående och det får jag väl vara tacksam över. Hoppas nu verkligen inte att detta illamående håller i sig resten av graviditeten. Hoppas, hoppas hoppas hoppas! Och så minns jag i bakhuvuudet att jag fakiskt har klarat av graviditeten med Elsa. Det var ju inte direkt någon dans på rosor - men jag klarade ju faktiskt av det!
 
Planen i helgen är att fira våran förlovningsdag. Vi förlovade oss 08/08/08 så det börjar ju som nästan bli dags att gifta sig. Jag känner mig mer och mer otraditionell i mitt tänkande kring att gifta sig allt efter åren går. Det är ju inte direkt så att det kommer att bli någon större skillnad när vi har gift oss. Jag och Björn bor ju liksom tillsammans redan. Vi har ett barn ihop. Vi är en familj. Den största skillnaden är ju om jag skulle byta efternamn. 
Jag är faktiskt sugen på att gifta mig rätt snart. Så mest trolig blir det ett bröllop med extremt liten budget. För ärligt talat är jag inte så sugen på att ha ett jättebröllop med en jättefest. Näe, jag är helnöjd om jag får åka till stadshuset och fixa allt där och sedan gå ut och käka lite god mat sen.
Ja just det om jag nu ska komma fram till vad jag tänkte skriva om helgen. Vi ska ut och äta mat och kanske gå på bio. Egentligen hade jag tänkt att det skulle vara en överraskning, men jag kan ju som inte hålla mig :)