"Voksipåseprojekt"

Jag och Björn har ju vårt lilla hemmarprojekt att tillverka vår egen voksipåse.  (En slags vikbar åkpåse)
Vi har suttit idag och sytt kantsömmar och klippt och tänkt hur den ska se ut. Har även sytt dit en dragkedja. Troligtvis gjorde vi inte som man borde göra, men nu sitter den där iaf.

Jag gillar verkligen att göra saker tillsammans med Björn. Det är så himla mysigt. Plus att när man tillverkar något så blir det extra roligt då man förhoppningsvis får ett bra resultat sen också. Två hjärnor är bättre än en gravidhjärna. Alla gånger! :)


Här är en bild på mig då jag ser risig ut och får en
sammandragning. Kul va? Naae! :P Jag kan inte fatta att jag är så sjukt fokuserad när jag syr saker. Haha.

Björn är också fokuserad. Det är faktiskt också han som sytt mest ikväll. Jag har mest nålat, strukit och funderat på hur vi ska sy. Björn har mer tålamod än mig och syr rakare. Han är så händig den där karln alltså! :P

Projektet fortsätter någon annan kväll. Nu ska vi sova!

5 timmars jobb idag! :)

Idag har jag jobbat 5 timmar. Egentligen skulle jag jobba 6 timmar, men jag har gjort en liten specialdeal med min arbetsplats då det visat sig att jag har alldeles för många semesterdagar sparade. Egentligen kan man ju inte ta ut semester 1 timme åt gången. Men det har iaf löst sig på ett väldigt bra sätt.
Jag får jobba och ha social kontakt med andra människor och i och med att jag jobbar mindre timmar klarar jag av lite hushållsarbete och vardagsliv när jag kommer hem. Helt perfekt! Kroppen känns inte alls lika utsliten som den gjorde när jag körde 8 timmar!

Idag fick jag mina bebiskuddar som jag beställt till bebis från minimundus. Håller på att tvätta dom nu. :P


Jag har funderat jättemycket på det här med overall och vad bebisen ska ha på sig under vintern. Jag är ju en reashoppare så precis när jag blivit gravid handlade jag en vit overall med jättesöta öron på, men den är bara i storlek 56. Jag har varit på stan och spejat efter overaller i större storlekar, men jag vill ju inte heller köpa en allt för stor. Det ska fortfarande vara säkert för bebis att åka i babyskyddet och då kanske det inte är så bra med allt för mycket överflödigt tyg?
Nåväl, min lösning på problemet var Ellos, så jag har beställt en overall därifrån i storlek 68/74 för 150.- med ett erbjudande som dom hade. Fördelen som jag ser det är att man kan knäppa "åkpåsen" som en overall och anpassa den lite efter hur barnet växer. Om det då funkar som jag har tänkt mig återstår att se. Förhoppningsvis så "räcker" overallen hela vintern. Annars har jag en massa stickade kläder som säkert funkar.

Foto: Ellos.se

Första jobbdagen gick bra!

Första jobbdagen sen jag blev sjukskriven pga njurarna och det gick galant! Visst jag hade ont, men jag tog det lungt och stressade inte. Jag tog allting i min egen takt.
Det känns fantastiskt att både kunna jobba och få gå hem 2 timmar tidigare än vanligt. Jag hade verkligen inte orkat med mer än 6 timmar. Jag tror att det är mest hälsosamt både för mig och för bebisen att få jobba utefter förmåga. Annars tror jag lätt att kroppen reagerar med att låsa sig helt. Dvs ge mig illamående med kräkningar och kraftigare foglossningssmärtor.

Det känns som att jag skriver samma sak dagarna i ända, och det kanske jag gör. Men det är ju kul att ha kvar sen om några år för att se hur jag mådde under graviditeten. Annars kanske jag kommer på att denna knoddisen ska få sig ett syskon utan att tänka på hur en graviditet kan se ut. Man glömmer så fort!

Har köpt en present till älsklingen. Dvs ett nytt par jeans. Hoppas de passar, han är rätt kräsen när det kommer till just jeans så vi får väl se om dessa duger. :P Jag tycker dock själv att de var snygga, så han får behålla dom oavsett vad han tycker om dom, bara de passar i storlek.

Jag ska försöka få i mig lite mat, har blivit 3 små yoghurtar i dag. Har inte fått i mig nått annat. Jo, en 33cl coca cola. Kändes som att kroppen behövde lite mer näring än så under en hel dag. Ska försöka tvinga i mig lite mat snart igen hade jag tänkt. Blir nog en till yoghurt. Sedan ska jag lägga mig ned och vila. Har börjat få så mycket sammandragningar och det där hemska trycket nedåt verkar inte vilja ge med sig. Jag får gå jättelångsamt annars känns det jätteobehagligt. Jag har försökt att googla och tydligen så kan det kännas så utan att det är onormalt. Hoppas de uppgifterna stämmer :P