Seeega internet

Eller det är min uppkoppling som gör att internet blir så segt! Det är aningens frustrerande. Idag börjar jag vid 12-tiden så jag har lite förmiddag att slösa bort lite tid på.
Det är ruskigt tråkigt väder ute, grått och dimmigt. Kallt och rått. Om jag får inspiration så kanske jag gör klart min krans av fjunt. Hoppas den blir fin när den är klar. Är så himla roligt att tillverka saker med material från naturen. Det brukar oftast bli bra.

Denna vecka är det som sagt kvällsjobb som gäller. Är ledig på torsdag och sedan är det helg och jobb fram till nästa torsdag. Sedan är jag ledig fredag lördag söndag.

Undrar hur många som kommer att komma för tidigt på jobbbet? Det är ju vintertid nu och i ärlighetens namn så fattar jag inte varför man inte kan bestämma sig för att ha bara en tid. Är ju jobbigt att ställa om kroppen på olika tider. Dock är det ju bara två gånger per år och den värsta är ju när man ska ställa om till sommartid när man ställer fram klockan. Då måste man gå upp en timme tidigare. Nu får man ju åtminstone sova en timme "längre".
Vaknade halv 6 idag och var pigg. Har inte varit pigg på flera månader tror jag. Antingen är det så att jag sovit tillräckligt, eller så är det vaccinationssprutan som gör att jag fått superkrafter.

Igår spenderades dagen hemma hos familjen i Hortlax. Vi hade mysig fruktost och satt och bara mös. Sedan så for vi och plockade lite fjunt till att göra kransar. I slutändan blev det bara jag och lillasyster som gjorde kransar då morsan hade fått in en hög växel och sprang omkring och var effektiv.
Fick lite ångest själv, då jag visste att jag hade en del att göra hemma. Men det ordnade sig när jag kom hem. Städade upp lite i köket och lagade lite varma mackor i ugnen.
Gott var det!

Jag brukar oftast inte vara superkass på att laga mat...

Det brukar oftast bli ganska gott och jag har kunnat slänga ihop maträtter som inte egentligen finns som smakar helt okey. Lite som att koka soppa på en spik. Sånt brukar jag lyckas med.

Då piggheten kommit tillbaka lite mer (med lite hjälp av panodil) så bestämde jag mig för att jag skulle laga mat till Björn som har skött om mig de dagar jag varit ordentligt sjuk. Jag har nog varit rätt jobbig så jag tyckte att han förtjänade lite omsorg och ansträngning från min sida.
Jag kom på att vi hade köttfärs i frysen. I och med att vi har den nya micron så går det jättefort att tina köttfärs och det blir verkligen tinat på ett bra sätt. Perfekt! Jag kunde ju göra biffar som Björn har pratat om ett tag att jag ska göra... Sååå jag började att steka lite lök och vitlök.... Det låter ju inte så konstigt..... Vet inte vad jag tänkte med, men jag började att puréa löken och sedan stekte jag äpplen som jag stoppade ned i samma puréblandning. Blandade sedan köttfärsen med detta samt ägg och mjöl. (Trodde väl att det skulle bli släta fina små biffar.. eller nåt... Jag vet faktiskt inte vad jag tänkte med. Skyller på överkonsumtion av värktabletter eller nått) Sedan skulle jag hämta lite Creme Fraiche i kylen... Men näää, det fanns inte, så då tog jag smör och mjölk och tänkte att jag kunde koka bort vätskan i mjölken så att det blev något mer gräddigt. Prova inte det. Det funkar inte.
De flesta andra människor skulle nog kunna säga att det inte funkar utan att behöva prova det. Men min hjärna kopplade inte det idag!
Så vad hände med biffarna. Joo, jag kryddade med kanel, basilika och salt och peppar. La sen ned det i pannan och det blev en degig gröt av allt. Det luktade skitäckligt och det slutade med att allt hamnade i soptunnan.
Vilket slöseri...

Men det är inte det värsta... min förvirring fortsätter...
Mamma och Pappa kom förbi då jag inte träffat dom på jättelänge. Lillsyrran följde med hon också! :P
Jag kom på den smarta idén att jag skulle göra äppelklyftor i ugnen.
Det är ju inte direkt så svårt. Skiva lite äpplen, sockra, pudra på kanel, riva mandelmassa och smör.
JÄTTEENKELT borde det ju vara, men nä. När jag smakade på äpplena efter att de varit i ugnen så var det JÄTTEstarkt. (Hade precis käkat pizza då Björn räddade mig från mitt matmisstag) Tänkte i min förvirring att det kanske var någon skum reaktion mellan pizzan och äppelklyftorna. Kopplar dock ihop hettan rätt snabbt med Cayennepepparburken som stod på diskbänken. Jag har alltså pudrat på lika mycket cayennpeppar som det skulle vara kanel.
Det blev jättestarkt, men det gick att äta om man tog lite marsánsås till. Kryddade sedan i efterhand med kanel.
Jag kan nästan svära på att jag kände kanellukten när jag pepprade på med cayenneburken.

Nu har jag beslutat mig för att inte göra så mycket mer i köket, det går bara illa.

Kanske på söndag, då borde jag vara vid mina sinnens fulla bruk....

Underhållning på mina villkor

Då jag inte har möjligthet att göra annat än sova, titta på tv och smurfa på datorn när jag mår så här kasst så har jag hittat lite underhållning till mig själv.

Den första är en sida där man lägger in sin egen bild och sedan börjar bilden att röra på sig! :P Det är rätt så skojj faktiskt även om det på vissa foton kan se lite overkligt ut. Men i övrigt så funkar sidan bra. Man kan inte använda förstora filer dock och ansiktet bör vara fotat framifrån:
http://labs.mppark.jp/hige/

Läskigt huvud som rör sig efter muspekaren http://cubo.cc/Har man ytterst lite att göra så finns det en uppsjö med totalt meningslösa sajter att besöka. Vissa mer meningslösa än andra. Finns något guldkorn:


På sajten kan man t ex klicka sig fram till http://www.hiyoooo.com/ ... Det är en gubbe som säger hiyooooo. Och ja, det är det enda den gör. Värdelöst? Förmodligen! Men samtidigt om man behöver ha någon som säger hiyoooo så är det här den perfekta sidan!

http://woodgears.ca/eyeball/ så får man göra ett test med linjer och cirklar. Det handlar om att man ska kunna hita mitten i en cirkel. Mittpunkten på en linje osv. Jag var jättekass. Jag fick 17.97 :(

http://darkpsychedelic.ru/FV_13.html är inget för mig då jag blir så illamående. Men vill man underhålla typ småbarn så funkar det säkert.... Och vill man så kan man ju använda sidan om man vill hypnotisera någon... :P


Detta är ett spel där man ska försöka få alla bollar att bli samma färg med så få klick som möjligt.
http://www.cesmes.fi/flash/boxSpin/

 


Känner man för att rita en gubbe som kan dansa så kan man gå in på http://roxik.com/pictaps/

Så här blev min gubbe, haha! :PKlickspel som är sjukt kul... ett tag iaf...
http://www.nekogames.jp/mt/2008/01/cursor10.html


Hur många människor finns det på jorden. Hur många föds idag? Hur många böcker har det tryckts i år`?
http://www.worldometers.info/

Ja det finns hur mycket onödigt som helst. http://www.pointlesssites.com/ är kanske den bästa sidan om man vill hitta onödiga länkar.

:P