Synd att jag inte hittade denna länk på morsdag!

Pepparkakshus!

Idag har jag och Björn börjat med julpysslet. I helgen jobbar jag så då får vi alltså börja med lite julstök med pepparkakshusbak mitt i veckan. Fast i morgon så är jag ledig, så det blir ju som en fredag idag egentligen...
Vi har inte monterat ihop huset ännu utan vi har tillverkat väggar och tak och sånt. Eftersom att Björn var lite trött och inte orkade baka pepparkakor så fick han stå för designen och vi får väl se hur det blir i morgon när vi ska montera ihop "fastigheten".

Jag kan väl nämna att vårt tålamod kanske inte varit det bästa. Speciellt inte då Björn råkade tappa ned ett av taken på golvet. Taket gick inte i tusen bitar, utan i tre bitar. Oavsett  hur många bitar det nu blev av missödet så var ju taket förstört så då fick vi baka ett nytt tak! (Tänk så enkelt det skulle vara om man fick baka sitt eget hus!)

Eller förresten, jag tar tillbaka det där jag skrev om att det skulle vara enkelt  att baka sitt eget hus. I ärlighetens namn hade jag nog varit rätt skrajj när man skulle foga ihop husets sidor med smält socker. Bara smält socker i en liten stekpanna är ju nog farligt och läskigt.  Sedan hade det nog blitt rätt geggigt av all snö och regn. Snacka om fuktskadat hus! :P

Näe, nu ska vi bara ta det lugt och så ska jag dricka ett glas julmust och fundera över varför pepparkakor är så goda!

Nytt hår eller?

Ja, jag hade inte direkt tänkt att skaffa mig helt nytt hår, men har stora funderingar på att klippa mig kortare. Nu har jag ju ändå lyckats spara ut till lite längre längder i håret. På något sätt så känns det lite som slöseri med tid att klippa av sig håret. Nu växer mitt hår relativt snabbt så även om jag nu skulle få får mig att klippa av håret igen så skulle det inte ta lång tid tills det är långt igen.
Satt och kikade på gamla bilder och jag gillar både långt och kort hår... Iaf när jag sköter håret och fixar och stylar till det, då blir det rätt ok. Nu kan man ju ifrågasätta hur mycket tid jag egentligen lägger på hårstyling och den är ju tyvärr rätt obefintlig. Har börjat rycka upp mig vad det gäller styling överhuvutaget. Nu drar jag en mascaraborste genom ögonfransarna lite då och då och då passar jag även på att "fixa" lite med håret, så mycket det nu går och finns tid till. (Dvs typ 2 minuter, men det är ju bättre än 0 right?!)

Sitter här och dricker en kopp Good Night Bedtimetea från Yogitea. Och jag vet inte om det egentligen hjälper, men visst känner jag mig lite mer sömnig. Är nu helt feberfri så jag hoppas jag inte får tillbaka febern på flera flera år! :)

Ska försöka lägga åt ögonen nu!