Uppkörning

Efter en lång natt, med många drömmar om motorcyklar och konbanor, och tyvärr däremellean väldigt lite sömn, är det äntligen morgon! Klär på mig kläder som kan vara lämpliga för en dag på motorcykel och orkar till och med ta på lite mascara, dagen till ära!  Björn lämnar lite lösa pengar på hallbyrån så att jag kan inhandla lite frukost. Åker iväg till shell och köper en ost- och skinkbaguett men inser rätt snabbt att jag inte kommer att få i mig en enda bit, då jag tappat matlusten helt.

Anländer till trafikskolan och tar där på mig de MCkläder jag ska ha på uppkörningen. Samma ställ som jag brukar ha, samma stora skor, samma hjälm och samma ryggskydd. Köpte däremot nya handskar, dels för att jag behövde hanskar själv, dels för att körskolans handskar var enormt stora.Jag var den enda från körskolan som skulle köra upp, så jag fick köra hojjen till halkbanan. Perfekt extra träning!Fick även där träna på de delar jag kände mig sämre på... I ärlighetens namn behövde jag nog träna på allt. Jag hade aldrig tränat på att göra bromsprovet i 90km/h eller 70km/h. Testade ett par gånger. Det gick så där. Men samtidigt så kanske min mclärare försökte pressa mig till att hela tiden göra bättre? Brukar ju vara så..:)

Anmälde mig först till uppkörningen vilket också betydde att jag var först ut att köra. Vi var totalt fem stycken, varav en var tjej förrutom jag.Började med att ställa upp hojjen på centralstödet. Var grymt orolig över att jag inte skulle kunna sätta upp hojjen på centralstödet. Uppkörningsgubben sa att jag var tvungen att sätta upp centralstödet själv. Han gick dock med på att stå på andra sidan och ta emot cykeln i fall att hojjen skulle falla. Det gick jättebra! Hur lätt som helst!

Säkerhetskontrollen gick också bra, jag skulle kolla all belysning.Fick sedan leda in hojjen och vända cykeln i "t-gången". Sedan var det bara att köra! Jag klarade lågfartsbanan på första försöket! Yes! Jag fick köra banan där man stannar upp mellan två koner och kör vidare tills man kommer till nästa två koner. Jag fick börja på vänster sida....Sedan var det dags för högfartsprovet. Det gick superbra. Tänkte på allt som jag har läst och allt som mclärarna har gett som tips och det gick som en dans! Fick sedan göra inbromsning i 70km/h och sedan 90km/h. Det gick också jättebra! :) Uppkörningsgubben hade tydligen sagt att jag var duktig..:? *STOLT*

3 av 5 klarade banorna. Eftersom att jag var först fick jag börja uppkörningen från halkbanan. Vi körde inne i stan, rondeller, övergångställ och så for vi ut på motorvägen. När vi kommer fram säger uppkörningsgubben i radion " Du blev godkänd, lämna över radion till nästa"Gick och fick mina papper underskrivna och fick även "körkortslappen". Det enda han hade att anmärka på under min körning, var att jag blinkade för tidigt! :)

Åkte till körskolan med den hyrda hojjen. Och jag lovar! Det känndes som att jag snott hojjen! Åkte hem och tog fram min egen lilla gullegris till hojj.. :P Körde en sväng och käkade mat med Björn!

:) Jag känner mig duktig och stolt som har klarat körkortet för mc. Dock fattar jag inte varför jag utsätter mig för såna här saker....:) MAGONT!