Pepp!

Försöker peppa mig själv! Från och med i morgon så blir det att jobba 75% istället för 50%. Som tur är så har jag en arbetsplats som är otroligt tillmötesgående i mina önskemål om arbetstiderna. Det kommer att bli lite småtajt om tid vissa dagar, men jag tror samtidigt att det är värt det!
Elsa får ju vara hemma med antingen mig eller med Björn och jag familjen får mer pengar i plånboken efter att räkningarna är betalda.
Sen får vi se hur det blir till hösten när Elsa ska börja förskolan. Då kanske jag går upp till 100 %. Det skulle inte bli så fasligt långa dagar för Elsa om jag och Björn kan fortsätta att jobba "mot" varandra. Dvs när han jobbar dag så jobbar jag kväll och tvärtom. Sen vet jag inte vad det är för regler och bestämmelser på förskolan om tider? Har en känsla av att jag hinner ta reda på det innan augusti :P

Idag har vi haft finfrämmande av fam Risberg som var förbi en snabbis. Vi käkade mat från Chiliköket och så fick ungarna leka lite med varandra :) Synd att vi bor så långt bort ifrån varandra - Tur att det finns flyg! :)


Elsa har hittat mitt diadem :)


Erika!

Hej Erika! Jag vill påminna dig om att inte försöka räkna matte när du är trött! Det går massor bättre om du gör det när du är pigg och utvilad och får vara ifred. Lycka till med det! :P //Mig själv.

Lilltrollet aka Elsa gillar att klä ut sig och särskilt roligt är det ju att prova andra människors kläder. Oftast är det mina kläder, men denna gången blev det moster Emmas kläder som åkte på. Hon fick förstås lite hjälp av tokiga mostern att få på sig både skor och jacka. Mössan tror jag dock att Elsa har tagit på sig själv :P

Fågelmat

När vi köpte huset fanns det uppsatt en fågelmatare på gården. Den var alldeles överöst av solrosfrön. Mest troligt så var det så att tanten som vi köpte huset av ville se till så att fåglarna hade ordentligt med mat när hon flyttade.
Jag tycker fåglar är söta, men rätt äckliga. Dels kan det ju bero på att jag blivit bajsad på hela tre gånger (av måsar), men sen så är jag lite rädd för att fågelmat och sånt ska medföra att det kommer en massa skadedjur. Och förstås fågelinfluensan. :P Så därför åkte den där fågelmataren rakt ned i soptunnan så fort som det bara gick när vi köpte huset!

Björn har dock tjatat på mig att vi borde sätta upp en fågelmatare precis utanför Elsas fönster. Så tillslut så gav jag med mig. Klart att ungen ska få se på pippifåglar. De är ju rätt fina att se på och det är ju trevligt att mata djur, så varför inte liksom?

Nu hänger fågelmataren där och lockar till sig fåglar. Och Elsa står på sin lilla kökssoffa och tittar ut och säger pip pip och ler och vinkar till de små söta fåglarna. Det är sådana gånger jag funderar på varför jag ska vara så enormt envis. Tur att jag kan ändra mig iaf! :)