Shopping och sånt!

Klick klack kluck! Visst är det roligt med skor? Jag måste helt enkelt erkänna att jag faktiskt gillar skor, men jag gillar dock inte att inhandla de små liven! Det tar så mycket energi och hur jobbigt är det inte att ta på och av sig flera hundra skor när man är på jakt efter ett par häftiga dojjor?  Tyvärr så är det bara jag i min vänskapskrets som verkar lida av detta syndrom. Så jag får så snällt stå och vänta medans någon annan provar etthundrafemtiotusen olika skokobinationer och jag blir SÅ uttråkad!
Näe, ge mig skor någon så slipper jag prova och ha ångest!

Jag gillar däremot att köpa inredningsprylar! Att stå i timmar på affärer med värsta häftiga inredningen är äkta erotik, jag lovar! Planera och planera för att sedan skrida till verket och göra om i någon vrå i sitt hem, är inte det alldeles fantastiskt underbart? Jag längtar hur mycket som helst till min nya lägenhet! Det kommer att bli hur najs som helst! Det största problemet som jag nu har är att vi inte ens har spanat in hur lägenheten ser ut i tapetväg och övrig fräschet. Men om det inte är som jag vill så klirrar jag det med en färgburk och en pensel. Kanske föräras t o m en vägg med en snygg tapet? En sak som är säker: Våran fula soffa kommer att åka ut BUMS!

Jag ska iväg imorrn till stan och hitta en snygg sommarklänning... Helst färgglad och traditionell i lite 40-50 talsstil! Sedan kommer jag att rocka i värsta frillan på PDOL! Vi syns!

Semester va skönt!

Åh, jag har semester nu! Det är riktigt skönt, men om jag själv fick välja så skulle jag gärna ha semester ett par veckor till!
Tiden under arbetsveckorna segar sig fram och aldrig kommer man fram till helgen... När väl helgen kommer svischar den bara förbi i ett nafs och så står man där seg och trött på jobbet, återigen! Nu blir det väl samma med min "semester", den kommer bara att svischa förbi! ... Och allt jag har gjort är att sitta inne och filosofera, men det kanske också är semester?
Jag skulle helst av allt vilja sticka iväg någonstans och bara riktigt få koppla av. Då finns det inte många men och måsten. Nu har vi ju en helt ny bil som behöver omvårdnad och kärlek och det tar ju rätt mycket tid. Hela min helg har gått åt till att hjälpa ´Björn i garaget... det var visserligen rätt trevligt, men nu är jag rätt less!
Nu kikar solen äntligen fram genom molnen, så jag hade tänkt att gå ut en stund på balkongen och äta lite lunch.. bajj bajj

Yes! Nu är det klart vi ska nu lämna våran kära lägenhet på Furuberget på 57 enorma kvadrat för en trea på Annelund som är på 88 kvadrat! SKÖNT fast ändå lite tråkigt... Vi har ju ändå haft den här läggan i 3 år så den är ju en rätt så stor del av ens liv på något sätt. Kommer att sakna min inglasade balkong, men den nya läggan lämnar plats för en balkong och en uteplats!
:P Men glad är jag!

Så där ser den alltså ut! Den kan vara spegelvänd men... TVÅ toaletter känns braaaaaa

Life on mars!

Ah, mitt liv på mars består av allergier! Jag är så allergisk och de som känner mig vet hur jag kan se ut när jag t ex varit ute i skogarnas land för att grilla t ex korv eller helt rätt och slätt använt mig av ett tält som bostad! Mitt vänstra öga sväller ofta upp till oigenkännlighet och det är inte många som kan se igenom den tjocka väggen av svullen hud för att ens skymta ett öga, allra minst jag som ska se ut från insidan. Jag blir torr och fnasig och äcklig och det KLIAR överallt! Jag blir totalt galen! Det absolut värsta med att jag är allergisk är att jag blir så fruktansvärt dåsig och trött. Jag har faktiskt en helt egen teori om varför jag blir så trött, eller jag har faktiskt två:
 

Teori nr 1:
Mitt överaktiva immunförsvar får så mycket att göra, att det "slår ut" kroppens andra funktioner som halvt. Te x tappar jag orken att vara vaken, lyfta saker osv Det kanske låter lite konstigt, men eftersom att jag blir så fruktansvärt trött varje gång jag är jätteallergisk så verkar det väl rätt så rimligt?

Teori nr 2:
Kroppen reparerar sig bäst när den sover, så därför beordrar immunförsvaren kroppen att sova!

När jag sitter här och skriver så inser jag att jag har en tredje men också fjärde teori!

Teori nr 3:
Kroppen får inte tillräckligt mycket djupsömn för att jag är vaken så oregelbunda tider när jag är allergisk. Det jag menar är alltså att jag sover mycket dåligt när det kliar hela tiden och jag måste springa och ta mediciner stup i kvarten! Därför kompenserar kroppen under dagen med att släcka ut mina vakenfunktioner och sätta mig på standbyläge.

Teori nr 4:
Jag äter inte några direkt starka mediciner, men det kanske skulle vara värt att kolla upp om någon av biverkningarna på nån medicinburk kanske möjligtvis kunde vara trötthet?


Näe dags att ta tag i mig själv och kanske läsa igenom lite bruksanvisningar till pillrena som en annan pensionär, men vad vore livet utan utmaningar och överraskningar? Och "kom-i-håg" att man måste ha tråkigt i bland för att uppskatta det roliga!
Jag och Elajna mongar oss!