Dagarna går fort!

Äntligen är hon här! Lilla lilla söta lillasyster, men jag har inte tid att sitta framör dator riktigt, så en ordenlig uppdatering får komma lite senare :P

Urtidsbrööööl 39+0

Torsdag: Åkte vi in till förlossningen pga att sammandragningarna var kring 8 minuter. Jag var öppen 4 cm. Men när vi kom dit så stannade värkarna av och vi blev inskrivna på patienthotellet med en sovdos. Somnade och fick sova ordentligt, men sammandragningarna som jag haft på kvällen var helt försvunna. Så jag och Björn bestämde oss för att åka hem igen. Det är ju liksom inte så där jättekul på ett patienthotell. 
 
Fredag: Åkte till Hortlax för att Elsa hade sovit hos mormor och morfar. Gick en promenad och tillslut kom värkarna igång igen. Vi åkte hem till stan igen och var vaken långt in på natten med sammandragningar som kom mellan 7-10 minuter. Tog en panodil och somnade tillslut och sammandragningarna var borta på morgonen. 
 
Lördag: Morsfars kom förbi med Elsa och jag hade mellan 5-8 minuter mellan värkarna i ca 6 timmar. Duschade, värkarna fortsatte. Tog två alvedon och värkarna stannade av igen. Elsa följde med mormor och morfar hem igen och sov i Hortlax. 
 
Söndag: Sammandragningarna lyste med sin frånvaro under natten, men det kändes ganska skönt att få vila sig. Har sammandragningar just nu som inte alls är regelbundna utan kommer var 10:e -15:e minut. De håller i sig rätt länge, upp till två minuter. Snart får den här lille knoddisen komma ut. :) Är lite less, men är iaf helt säker på att förlossningen den här gången kommer att vara väldigt olik förlossningen med Elsa. Där gick allting så snabbt, nu verkar det gå sååååå långsamt. 
Hoppas sammandragningarna tilltar och att vi kommer förbi latensfasen snart! 
 
Är idag i vecka 39+0 så, det gör ju absolut ingenting om bebis skulle vilja dyka upp. Det passar ju så bra när mina föräldrar är lediga. Blir lite mer pussel när alla börjar om att jobba igen. Men det löser sig nog säkert ändå :P
 

Uj! :P

Var hos Barnmorskan idag för att kolla upp varför mina händer och mage kliar så mycket. Hon frågade då i fall jag hade några känningar. Sa att jag trodde iaf att lite mer av slemproppen hade gått. Hon undrade då i fall jag ville att hon skulle kolla i fall jag hade öppnat mig och i sådana fall kunde hon göra en hinnsvepning.
I alla fall så när hon undersökte mig så började hon asflabba, jag började ju också skratta, för det var ju liksom aningens komiskt att ha en barnmorska som står och skrattar samtidigt som hon gör en undersökning. Hon måttar sedan med fingrarna och säger. "Erika, det är ju helt sjukt, du är ju öppen 4-5 cm!". Så någon slempropp finns då inte kvar. :)
Gick hem med uppmaningen att ringa till förlossningen så fort jag kände något "annat" än vad jag känt tidigare.
Nu är det ju så att det inte behöver betyda att någonting är på gång just idag, eller i morgon för den delen heller. Men det betyder ju att det händer grejjer iaf! :) Har haft lite rosaaktiga flytningar efteråt och tryckkänslan är betydligt större än tidigare.
 
Har sovit stor del av dagen, har ont i huvudet och är inte så där jättepigg. Kanske är ett tecken det också, men i vilket fall som helst har jag tänkt att lyssna på kroppen och ta det lugnt och vila. Vill ju orka med förlossningen när den väl är igång. :P