"Ny" vagn

Igår köpte vi en "ny" vagn. Den är alltså begagnad. :) Hade planerat att köpa en helt ny vagn med 4 hjul. Men istället blev det en grågrön Baby Jogger City Mini som är ca 2 år gammal som har tre hjul. Tanken är att vi ska ha den som komplementsvagn till Briovagnen som vi har sedan tidigare.
Jag är sjukt nöjd med köpet. Det blev ett par tusenlappar billigare än att köpa den splonkarns ny. Elsa verkar stormtrivas i den och det är ju toppen!

Det fiffigaste med vagnen är hur man fäller ihop den. Det är superenkelt, man drar bara i ett handtag i sittdelen och vipps så är vagnen ihopfälld. Sen har den även fullt liggläge med steglös inställning! Jag gillar den massor. Hade förstås helst velat ha en 2012, och en annan färg. Men men, bättre spara pengarna :PÄh!

Det där med att hitta på rubriker börjar bli lite tråkigt tycker jag, så det blir vad det blir.
Har varit hemma och mått pyton i ett par dagar nu. Fick något slags "anfall" hemma hos mina förälrar, fick jätteont i magen och i ryggen + en massa illamående. Det kom och gick. Nu mår jag bättre, har ingen aning om vad det är men. Det kan ju vara vad som helst?

Björn har varit  hemma med Elsa och de har passat på att vara ute och leka. Elsa gillar verkligen att vara ute. Vi har ju tagit hit en lekstuga till Elsa som vi nu försöker få på plats.
Björn frågade grannarna förra året i fall det skulle vara okey om vi placerade en lekstuga på den plats som våran tall stod på. De tyckte de lät toppen! Det skulle ju bli massor ljusare för dom och det var ju klart att Elsa skulle ha en lekstuga.
Så vi plockade bort tallen och hämtade hem lekstugan från Björns föräldrar.
Då vi varit lite klantiga och inte kommit överens med grannarna om vart lekstugan exakt skulle placeras så fick vi vänligt men bestämt veta det idag. En av grannarna  tyckte att vi skulle prata med kommunen om vilka bestämmelser som fanns. Eller om man tolkade om det lite; De var inte nöjda med placeringen av lekstugan.
Jag fick förstås ännu mer ont i magen och tyckte att det hela var väldigt olustigt.
Så idag har Björn varit runt hos grannarna och pratat med dom och vi har kommit överens om vart den skulle stå. :) Ibland får man lära sig den hårda vägen. Och vi vill verkligen inte komma i bråk med någon granne. Vi ska ju trots allt bo här ganska många år.
Så för en granne får vi placera lekstugan vart vi vill och för den andra grannen så ville de att lekstugan skulle stå minst tre meter från tomtgränsen. Och det är ju bara att göra som de säger :)

Så förrutom att placera om lekstugan på rätt ställe så ska vi i år hinna:
- Bygga en jättealtan
- Färdigställa bastun
- Anlägga gräsmatta på baksidan
- Plantera om träd/buskar
- Fixa lekstugan
- Laga inglasningen (som verkar vara otroligt konstigt tillverkad)
- Flytta pallkragar
- Plantera i pallkragarna
- Gräva en rabatt och flytta dit rabarplantorna.
- En massa annat som jag inte ids tänka på :)