Två dagar kvar!

Nu är det två dagar kvar till helgen och det är helt överkomligt. Det känns rätt så skönt att veckan faktiskt har gått fort! Den bästa känslan när det gäller veckodagar är när man upptäcker att det inte är tisdag, utan onsdag.
Den värsta känslan är när man tror att det är onsdag men egentligen är det tisdag eller ännu värre bara måndag.
Jag längtar till helgen för då får jag sova! Jag är rätt så slut i kroppen och varken jag eller Björn har särskilt mycket ork. Idag har vi bara slappat framför tvn och bara allmänt tagit det väldigt lungt. Det är så himla härligt att ha såna kvällar/dagar någon gång då och då.
Nu ska jag fortsätta att se på Nip/Tuck.. :)

Får kanske ta och överge min icke kaffedrickande sida av mig själv

Kaffe för mig är gott om det till 75% består av mjölk. Jag dricker sällan kaffe och jag har väl som aldrig riktigt förstått varför folk skaffar sig beroenden i onödan.
Någon gång då jag har missat att ta med mig astmaspray har jag druckit kaffe då jag tyckt att det har hjälpt lite. Annars kanske jag dricker kaffe typ 10 gånger per år.
Det finns många anledningar till att jag inte vill dricka kaffe egentligen. Jag hatar kaffeandedräkt från folk. Det är vedervärdigt att behöva utstå stanken. Inte minst minns man det från skoltiden då lärarna kom från lärarrummet med magen full av kaffe och sedan stod de brevid skolbänken för att peka på något i skolboken. Stank stank stank.

Igår fick jag Allergia- en allergitidning som Astma- och Allergiförbundet producerar där det står om just kaffe.
Flera studier visar tydligen att man kan göra astmanfallen mindre omfattande om man dricker 3 koppar kaffe om dagen.  I artikeln står det bland annat att man i Skottland har använt kaffe som kur mot astma i minst 150 år.  Kaffe innehåller tydligen också höga halter av antioxidanter och om man dricker måttliga mängder kan man också minska risken för t ex cancer i munhålan eller tjocktarmen. Det låter ju i inte dumt! Dessutom så sägs även risken för att få diabetes minskar om man dricker denna svarta dryck.
MEEEN, man ska inte överkonsumera. Då kan det hända att man riskerar att få cancer i urinblåsan och det tackar jag nej till. Vänligt men bestämt. Det svenska lagomet är också här det bästa alternativet.
Nu funderar jag på hur jag ska lyckas trycka i mig tre koppar kaffe per dag? Jag måste nog göra ett ryck i att lära mig hur man kokar kaffe. Det är steg 1. Steg två är att lära mig dricka kaffet på jobbet. Det är gratis och med lite vana kanske det till och med kan bli gott? Nog för att det kanske finns en anledning till varför Waynes Coffe och Pressbyrån har rätt många kunder från min arbetsplats? Hmm? :)


Lite trött...

Jag känner mig lite trött. Har försökt äta lite frukost och förbereder mig för ännu en arbetsdag. Ute är det kallt och frosten har lagt sig i gräsmattan. Det luktar höst. Färgerna ute har börjat vända om och nu kan man verkligen inte ta miste på att det verkligen ÄR höst. Jag måste komma ihåg att jag ska fixa lite löv att ha i lampan. (Det kanske låter galet, men så är det! :) )

Om jag hade fått välja hade jag nog hämtat täcket och bäddat ned mig i tvsoffan för att se på alla dåliga serier som går på tv under dagarna. Eller så kanske jag hade läst en bok. Men, plikten till jobbet kallar och självklart så måste jag ju dit oavsett hur mycket jag trånar efter ett varmt täcke. Helgen kommer den med och det är ju inte alla i världen som har det så lyxigt att de får vara ledig ca var 6:e och 7:e dag.

Är lite sugen på att resa utomlands till lite värme. Men det finns andra saker att lägga pengarna på. T ex huset. Det går stilla framåt i sorteringen och möbleringen. Sakta men säkert träder ett hem fram. Jag trivs verkligen med mitt liv just nu.

Älskar dig Björn! :)